Akaun Savings adalah sebuah akaun bijak yang unik berdasarkan pada teknologi DeFi yang dibangunkan oleh para penganalisis NordFX.
DeFi (atau "Decentralized Financing" dalam Bahasa Inggeris) adalah istilah bagi aplikasi khas dalam matawang kripto atau blockchain yang bertujuan untuk menghapuskan pengantara kewangan.

Disebabkan oleh DeFi, kelebihan yang dimiliki akaun Savings tidak boleh dinafikan lagi. Ia membolehkan anda untuk:
- memperoleh pendapatan pasif tahunan kira-kira 30%,
- meningkatkan pulangan operasi yang dibuat dalam pasaran kewangan dengan mengambil pinjaman dagangan, kadar faedah setahun hanya sebanyak 3%.

Pulangan pelaburan akan dikreditkan ke dalan Akaun Savings setiap hari dan boleh dikeluarkan pada bila-bila masa tanpa sebarang halangan.

Anda boleh memasukkan wang ke dalam Akaun Savings dan kemudian mengeluarkannya ke dalam Kabinet Pedagangan di bahagian yang bersesuaian (“roket” pada toolbar).
Anda juga boleh mengambil pinjaman di bahagian itu. Untuk melakukannya, hanya tekan butang Terima Pinjaman dan pilih jumlah yang diinginkan. Dana pinjaman akan dikredit serta-merta ke ke dalam baki Kabinet Pedagang dan ia boleh diguna untuk dagangan mengikut terma yang sama dengan Akaun Zero.

Tether (USDT), stablecoin paling popular di dunia dengan nilai yang dijamin sepenuhnya oleh dolar AS pada nisbah 1:1 adalah matawang yang diguna pada akaun.
Pembiayaan lain yang dibenarkan adalah dalam bentuk USDC, DAI, BUSD serta lain-lain stablecoin yang akan ditukar kepada USDT secara automatik. Pengeluaran dalam bentuk USDT juga boleh dilakukan.

Savings

Ikuti Kami